Monday, March 16, 2009

Vote Earth!


Our beloved Earth is dying due to GLOBAL WARMING. However, there is one thing you can do to save our Earth – switching off your lights. Switching off your lights is a vote for Earth, or leaving them on is a vote for global warming. WWF is urging the world to VOTE EARTH and reach the target of 1 billion votes, which will be presented to world leaders at the Global Climate Change Conference in Copenhagen 2009.

So, be part of more than 1 billion people around the globe who choose to vote for Earth by switching off your lights on SATURDAY, 28 MARCH 2009 for one hour from 8.30 – 9.30 pm.

Remember, we all have a vote and every single vote counts. Together we can take control of the future of our planet, for future generations!!

For more information please visit the official Earth Hour website

10 comments:

Pengejar Masa said...

aku musykil la. boleh ke benda ni akan stop penggunaan bahan bakar fosil, penggunaan plastik, CFC, dll?

marmalade said...

yay! saya pun baru nak letak nih kat dlm blog. tapi nak tunggu on the week of 28th, baru ingat. we should all do this.

Naz said...

Pengejar Masa: Switching off lights tu sbgai vote untuk dibawa Global Climate Change Conference in Copenhagen 2009. Earth Hour ni dah start sejak dua tahun lepas sebenarnya. Switching off lights dijadikan sebagai vote sbb ia bermakna kita sepakat untk mengurangkan penggunaan tenaga berlebihan@pembaziran tenaga yang menyumbang besar kepada fenomena global warming..

Marmalade: Wah!! Really?? Takpe, letak awal2 pun ok jugak.. Betul u cakap, we should all do this

papaya said...

Saya sokong!!
Suka benda2 yang environmental friendly..

IkraamTorres said...

sokong! aku nak tutup lampu on 28th from 830pm till 930pm...tapi tv leh bukak tak? hehe....

jay jamil said...

wah naz, terbawa-bawa artikel global warming ni hingga ke dalam blog. memang tabik la dengan semangat ko...

i really like that article of yours in Cermin Bulletin last time.

Fairoz Saaadon and Ahmad Ibrahim had this big earth image right below the text layout.

very eye catching!

Naz said...

Papaya dan Ikram: Bagus!!! Korang mmg best sbb memberikan sokongan kepada perkara2 begini. Kalau semua orang supportive macam korang mmg best! Keep up the spirit ya!

Jay Jamil: Thanks so much, Myn. Ingat lagi ko pada public speaking aku masa DPA dulu pasal global warming tu yekk... hehe... aku mmg passionate bab2 environment ni..

Phoebus Athenos said...

tree hugger!

~~~

muzem said...

Go!! Go!! Bile buat aktiviti bergelap camni, teringat mase kat USM last 2 years.. Pernah gak dibuat aktiviti bergelap selama 1 jam.. "Kampus Sejahtera"..

Naz said...

Phoebus Athenos: Ko tree hugger? Pergh.. cam x caya plak aku!! Tabik spring kat ko bro!

Muzem: Hehe.. USM mmg sgt concern pasal environment, maklumlah universiti dalam taman la katakan!