Thursday, October 16, 2008

Kesesakan Lalulintas


Kesesakan lalulintas
Dari LDP hingga ke KESAS
Buat semua rasa rimas
Tiada siapa kan terlepas

Kesesakan lalulintas
Rasa hati mahu memintas
Untuk terus meluncur pantas
Tapi malang gerakku terbatas

Kesesakan lalulintas
Buat manusia tidak waras
Kata-kata tak lagi beralas
Anggap diri berbeza kelas
Punya hak untuk mencantas

Kesesakan lalulintas
Buat diri mengagumi unggas
Terbang tinggi nun di atas
Terasa bahagia dan bebas

Kesesakan lalulintas
Jangan cepat tertewas
Jangan dibiar diri lemas
Kerana hidup ini emas
Terlalu berharga untuk dirembas
Hanya kerana kesesakan lalulintas

LDP - Lebuhraya Damansara-Puchong
KESAS - Lebuhraya Shah Alam

9 comments:

Badrulhafiz Hj. Sulaiman said...

apa itu kesesakan lalulintas??
aku dok kat perlis ngan kedah xfaham laa.. hihihi..
jangan marah aar..
as-sobaru minal iman..

p/s ; da main reason aku xnak dok kat KL

Naz said...

Hahaha... dok kt sana mmg selamat la drpd jam yg menggila kt kl ni... Nasib badan, la bro... nk wat camner...

marmalade said...

hahahahah sticker intan ada lagi eh? =p
VIG itu sangat penting.

Pengejar Masa said...

sabau je la nazar oi. senang citer campak seluar dalam jer hahahaha... gila tak relevan.

Naz said...

hahaha.. campak suar dalam yer hadi, bagus gak tu, especially suar dalam kaler biru.... wakakaka!

Quntum said...

off topic jap, weh naz! aku letak laaaaaaaaa.. mebi terlupe nak letak kat she reads.. hehe.. tp letak kat recent rants je..

weh.. sajak lagi nampak.. tinta nak 9 dah abish! :D

Naz said...

Aku pun tak tau le ni sajak ke hape! Aku tulis2 masa dlm satu meeting yg sangat panjang (and obviously aku x le diperlukan utk meeting tu) jadi x tau nak buat ape, aku pun tulis le mende ni... hehehe!

papaya said...

Naz memang layak memenangi anugerah sajak terbaik pada Tinta Nan 9..
Ehehehe..

Biasala Naz,
If tak nak dilanda ombak, jangan berumah di tepi pantai.
If taknak merasa seksanye jem, jangan tinggal di KL..
Ehehehehe.. Cheer up Naz ;)

keta jangan lupa anto servis selalu, sebab selalu stuck dalam jem ;)

Naz said...

Betul tu Yaya... kadang2 tu aku macam dah takde perasaan bila berhadapan dengan jam ni... sbb dh jadi macam part of life....

p/s: kete mmg diservis mengikut jadual :)