Wednesday, January 7, 2009

Puasa

"Berpuasalah pada hari Asyura (10 Muharram), sehari sebelum dan sehari selepas. Bezakan cara puasa kita dengan (cara puasa) Yahudi"
[Hadis Riwayat Ahmad]

Nota: Saya berbuka puasa dengan pizza segera sahaja hari ini. Saya tahu, pizza sejuk beku memang tidak sesedap pizza daripada Pizza Hut tetapi produk-produk Amerika perlu dijauhi, bukan?

7 comments:

Pengejar Masa said...

orait la tu makan pizza segera. sekadar pengalas perut. malam balun la nasi kandaq!

marmalade said...

i'm guilty as charged. semalam i makan kfc huhuhuhu.

Naz said...

Hadi: Hehe.. betul tu, layan nasi kandaq lagi best kan? Who needs America? Wahh...mcm la boleh kan. Takpe, kita cuba sikit2 dulu. =D

Mala: Hmm.. takpe, nak terus lupakan makanan segera drpd U.S mmg bukan mudah.. Kiri kanan, depan belakang semuanya Amerika. Kita cuba la pelan2 k!

Nuisanc3 said...

semalam aku hampir miss 10 muharram.. sebab aku igt 8/1 = 10 muharram.. nasib baik check blk..

aku pon tgh cube masak hari2 ni.. dah tanak selalu sgt mkn fast-food, bukan sebab america je la.. hehe..

tp kkdg aku tewas juge.. huhuhuh

IkraamTorres said...

naz...bole wat 1 posting listingkan produk2 yang perlu kita jauhi...thanks...

Phoebus Athenos said...

ooo puasa...aku ingat puaka.

Naz said...

Quntum: Kuatkan semangat anda utk say no to American fast-food rstrnt! Hehe

Ikraam: Mala ada tulis entry mengenai senarai produk yg kita patut ban kat blog dia. Takpun, ko pergi je laman web ni:
http://www.inminds.com/boycott-israel.html

Puwakah: Mmg xde benda lain dlm kepala otak ko melainkan puaka!