Friday, January 2, 2009

Mesej

Saya suka menyimpan mesej-mesej yang diterima melalui telefon bimbit saya. Dengan kapasiti kad memori pada telefon bimbit yang agak besar sehingga 4GB memang tidak menjadi masalah kepada saya untuk menyimpan pelbagai mesej menarik yang diterima daripada rakan dan keluarga. Antara mesej-mesej menarik yang masih saya simpan di dalam telefon bimbit saya ialah mesej-mesej yang diterima daripada rakan-rakan semasa modul penempatan daerah DPA di Pahang suatu masa dahulu. Saya ingin kongsikan beberapa mesej tersebut bersama dengan anda semua kerana mesej-mesej tersebut pasti akan membuat anda tersenyum sendirian sambil mengenang kembali memori-memori indah bersama keluarga angkat!

"Ada line!.."
Nurhana Ikmal (Wisma Putra)

"Mak aku br je buang cwn minum kat luar tngkap keta.. owh, aku xleh terima"
Suraya Sukeri (KKM)

"Ko ada kt rumah? aku dh x tau nk buat ape ni"
Mohamad Fadhlullah Omar (SUK Selangor)

"Caner family ko? Ok x? Aku asyik mkn je ni, abis la aku bulat pas ni. Heheh"
Norazura Ahmed (KP&IAT)

"Rumah aku sblah rumah Razaly je. Senang la sikit!"
Mohd Rizal Abdullah (SPA)

"En hazrul ada di kawasan sekitar. He’s otw masuk kg ulu sg n kela. Td dia sggh beli durian. Sesape nk beli meh la sggh kat dpn pondok polis bt malim. Hehehe :p"
Khairiwan Ridzuan Harry (KEMENTAH)

"Aku x dpt cari responden la. Kt kg aku xde miskin tegar"
Naglaa Isamail (KDN)

"Tolong..aku lemas dalam durian!!"
Azlan Che Adnan (JPM)

"Rumah aku ada letrik. Lega!! Astro pun ada"
Suraya Sukeri (KKM)

8 comments:

marmalade said...

hahahaha komen yaya best! hahahahahahahah

papaya said...

Aku tak ingat pun aku hantar mesej tu..hahahaha..

tepon aku mesej leh simpan sikit jer..takbest.. Solution aku ialah, aku tulis dlm journal =)

Naz said...

Mala: Yaya kan gadis yg sangat mementingkan kebersihan, tu sebab dia mengalami kejutan budaya bila tengok mak angkat dia wat camtu.

Yaya: Wohoho... Tak ingat yer? Aper daa... tu semua mesej2 yg ko hantar kat aku pada hari pertama di Raub. Hehehe! Mesej2 yg ko tulis dalam jurnal tu mesej2 dr Abg Joe yek? =D

nzard said...

i love the last one!

Naz said...

Nzard: Haha.. tapi ramai gak di kalangan kitorang yg dpt famili angkat yg sangat daif. Kena mandi kat perigi, rumah papan yg dah hampir roboh, etc. Tapi bagus jugak kan, timba pengalaman baru dan belajar akan erti kesusahan hidup.

nzard said...

as for me, my skool (SAINA) mmg kt area yg kampung/ tak brapa membangun cmtuh. in fact some of my friends is from that area themselves. apepun i would be thinking the same if there's no electricity and water supply! kalo xde tv? tido jela jwbnya....hahahah!

Nuisanc3 said...

ala naz mana aci cam ni.... aku tau la aku kat kela tu takde line... argh bengang!!

hahahha... tu yang x dpt msg ko gi BBQ tu naz.. :D

Naz said...

Nzard: Ala... rumah famili angkat aku pun ada tv+astro masa penempatan kg dulu tapi ada sekali dua je aku tengok tv. Sebab banyak aktiviti lain nak kenak buat, atur program utk kg/mukim, gi buat kajian, cari responden, temuramah responden, masuk mesyuarat JKKK, gi pjbt daerah, and the list goes on... mana ada masa nak tengok tv. Jadi, xde tv pun xpe! Hehe! Masa kat situ je lah takpe, skrg ni mana bleh xde tv

Quntum: Pandai ye ko bagi alasan xde line. Hati yg dah terluka ni cam maner? Hehe! =)