Saturday, April 7, 2012

Adiwiraku

Dengan hanya bertuala dan berselipar jepun, aku ke bilik David di tingkat atas. Ketuk pintu. Tiada jawapan. "Argh! Ke mana pulak David ni!". Terus ke bilik Lutfi Ramli. Ketuk pintu. Beberapa saat kemudiaan, pintu dibuka. Di hadapan aku, berdiri Mahadi Halim, rakan sebilik Lutfi Ramli. "Lutfi Ramli mana?" aku bertanya kepada Mahadi Halim. "Dia balik kampung" jawabnya. Kerana tiada pilihan, aku terpaksa meluahkan perasaanku kepada Mahadi Halim. Setelah meluahkan perasaan kepada Mahadi Halim, dia berikan aku sehelai baju t dan seluar track bottom untuk dipakai. Juga beberapa keping duit syiling untuk menelefon Lutfi Ramli yang sedang berada di kampung. Maka dengan sebab itulah Mahadi Halim menjadi adiwiraku!

13 comments:

nzard said...

I'm disappointed. I expect a Marvel superhiro!

Am said...

Kenapa hang kena call aku yek time tu? Aku lupa dah

Naz said...

Nzard: Haiyo! Adiwiraku ni kena yang betul2 wujud, bukan fantasi komik bagai. hehe!

Am: Aku nak call roomate aku, Zul. Aku tak ingat nombor dia. That's why aku cari David in the first place sbb dia coursemate Zul. Bila David takde, aku teringat yg hang mesti ada nombor Zul gak. Begitulah~~

Am said...

I see.. now it make sense

Naz said...

Am: Haha! Hang mesti dh lupa details cerita ni kan.. 8 tahun lalu punya cerita..

Am said...

Yang ni lupa maybe sebab aku kat kampung kan :D Dan aku tak melihat hang ketuk pintu bilik aku dengan bertuala :P

Naz said...

Haha… Nasib baik ada tuala. Kalau takde, aku tak tau la camne nak turun naik hostel tu :p

Am said...

Motip la keluar bilik masuk toilet tanpa seutas benang kan??? Haha

Naz said...

Am, tak motip sangat sebab bilik air kat hostel kita tu kan depan bilik je. selangkah dari pintu bilik je dah masuk bilik air. lagipun bilik air kat situ konsep 1 bilik air untuk 4 bilik kat satu kluster yang terasing dripada kluster2 lain. so mmg boleh je sebenarnya kalau nak ke bilik air tanpa seutas benang. ahaks! (tapi aku x penah la buat gitu)

Am said...

i was just bout to say 'talking from the experience?' but i guess... you're talking from your wild imagination then :P

Naz said...

haha! entah2 kluster hang lagi wild kot ala2 ada party bagai atau buat ritual pelik2 to mark brotherhood or something :p

Am said...

Kitorang suchi. Bukan macam bebudak Bio. oops :P

Naz said...

Huh! Tak boleh blah langsung statement itu! :P