Friday, December 4, 2009

Engkau

Indah. Cantik. Bercahaya
Semuanya adjektif sempurna
Itu yang kau saksi dengan mata
Itu yang kau percaya dengan jiwa
Hakikatnya kau masih teraba-raba
Mencari apa yg kau damba
Kau sebenarnya mengejar fatamorgana
Kau takkan ke sana
Kerana ia hanya satu dusta
Walau kau terseksa
Walau kau merana
Walau kau meronta
Apa kau fikir damai kan tercipta?
Apa kau fikir kau kan bahagia?
Kalau sekadar bertinggung di tangga
Tanpa usaha dan bicara

11 comments:

muhamadakmalwahab said...

you are really good with words...

Naz said...

Akmal: Haha.. tenkiu, bro. Biasa2 aje!

Pengejar Masa said...

biasa konon, kau mmg anak didik A Samad Said!

jay jamil said...

maklumat tambahan : Naz adalah penyumbang karya dalam Buletin Cermin DPA kita Edisi Sidang B & C tu "Global Warming".

Naz said...

Pengejar Masa: Wahh... that's too much la bro! Jgn kata anak didik, tahap cucu didik Pak Samad pun x sampai lagi!

jay jamil: Hahaha... artikel tu sebenarnya teks public speaking aku tapi terpaksa dipendekkan sebab nak muatkan dalam magazine tu. Aku pun x ingat sape ntah mintak teks public speaking aku tu... Yang aku ingat first few lines je: "Imagine yourself as the Earth, the one and the only Earth in the entire universe..." pastu tak ingat dah ape benda lagi yang aku merepek. Haha!

Anonymous said...

Setuju dgn catatan ini kerana begitulah kehidupan. Kita tidak boleh hanya berharap dan bermimpi kerana semuanya tak akan menjadi. Mesti dikerah akan kudrat, dipanjat akan doa..

IkraamTorres said...

aku terkesima....

ShahRiLL RaMLi said...

hi..lama x menjengah...nice words :)

Naz said...

Anon: Tepat sekali tafsiran anda.. :)

Ikraam: Terima kasih!!!

Shahrill: Hey buddy. It's okay. Masing2 pun bz. Aku paham. Thanks ya!

marmalade said...

lain kalau kalau paman ada buat perjumpaan, dah tau sape yang nak diajak =) dah tiga orang dah dalam list.

Naz said...

marmalade: OMG!!